BitTorrent

BitTorrent voor Mac

Meest officiële BitTorrent client voor de Mac

BitTorrent is een veelgebruikt protocol (een set van regels en beschrijvingen) voor het downloaden en uploaden van bestanden. Doordat meerdere mensen uploaden -dus delen- op hetzelfde moment, verloopt het downloaden sneller. Ook de oorspronkelijke...Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Mooie grafische interface
  • RSS downloader

TEGEN

  • Beperkte mogelijkheden

Goed
7

BitTorrent is een veelgebruikt protocol (een set van regels en beschrijvingen) voor het downloaden en uploaden van bestanden. Doordat meerdere mensen uploaden -dus delen- op hetzelfde moment, verloopt het downloaden sneller. Ook de oorspronkelijke schrijvers van het protocol offreren een gratis downloadclient.

BitTorrent gebruik je voor de distributie van grote bestanden omdat het efficiënter werkt dan een reguliere download. Gebruikers uploaden kleine stukjes, die via een 'tracker' worden samengebracht. De software hanteert een centrale locatie (de tracker) maar levert zelf geen bestanden. Gedurende de laatste jaren is het programma uitgegroeid van achtergrondproces tot belangrijkste kern van menige torrentclient. Zo vormt de software een vast onderdeel van onder andere LimeWire, uTorrent en Vuze.

In het verleden had je een grafische gebruikersinterface nodig voor het minimalistische BitTorrent. De applicatie heeft nu zelf aardig wat opties in huis, waaronder een zoekbalk die je verbindt met Ask.com. De zoekfunctie is echter niet veel meer dan een link naar een zoekmachine.

BitTorrent is de standaard voor het downloaden van grote bestanden. Elke torrentclient van formaat gebruikt de software, die ook afzonderlijk goed functioneert. Dat laatste is fijn voor de ontwikkelaars, omdat BitTorrent zo naadloos integreert met clients dat je bijna zou vergeten hoe het allemaal begon. Hoewel beperkt, is dit de meest officiële torrentclient op het web.

Wet - en regelgeving aangaande het downloaden en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verschilt per land. Softonic herinnert je eraan dat illegaal gebruik van deze software mogelijk strafbaar is en raadt onrechtmatig gebruik af.

Meeste downloads File Sharing & Peer to Peer voor mac

BitTorrent

Download

BitTorrent 7.4.3 build 43797

Beoordelingen about BitTorrent

Promotie×